Categorieën

Actueel

Wie zijn je gesprekspartners? 0 Reactie(s)

Er staat veel te gebeuren in de samenleving. We merken het nu al met corona, hoezeer dat ons dagelijkse leven beïnvloed. Veel meer dan ik had durven denken, vorig jaar maart… Met het verduurzamen van de samenleving en de economie zal het niet anders zijn…

Lees verder
Omschakelen van High-input naar Low-input 0 Reactie(s)

Het omschakelen van de bedrijfsvoering van een melkveehouderijbedrijf van high-input naar low-input lijkt ingrijpend maar is vrij gemakkelijk. Het gemak zit hem erin dat er op de werkvloer vooral dingen NIET meer gedaan worden. De moeite zit erin dat beslissers en uitvoerders zich laten leiden..

Lees verder
Beweiden voor de hoogste winst! 0 Reactie(s)

Voor 2021 bieden we de Pure Graze Beweidingscursus 2021 aan. De Pure Graze Beweidingscursus is bedoeld voor veehouders die serieus met hun graslandbeheer aan de slag willen om meer productie te realiseren, ook in droogte, de kostprijs te verlagen en hun marge (winst) willen verhogen…

Lees verder
Is simpel ook beter voor de portemonnee? 0 Reactie(s)

Regelmatig word ik uitgenodigd door melkveehouders om te komen praten. Vaak komt het gesprek dan al snel op PG NxT STEP® uit. (Voorheen “Natuurlijk Werken”, de nieuwe naam bekt beter, vandaar de naamsverandering 😊). De reden dat het gesprek daarop komt zijn vaak dat veehouders..

Lees verder
Waarom Saladebuffetten het doen! 0 Reactie(s)

De zorgvuldige keuze van soorten en hoeveelheden van de componenten in een kruiden-mengsel bepaald de werking van het mengsel. Het is daarbij cruciaal om de werking en eigenschappen van de plantensoorten te kennen. Ook de werking ten opzichte van elkaar is daarbij van groot belang…

Lees verder
Loop je in rondjes, of heb je een doel? 0 Reactie(s)

Laat een aantal mensen in het donker in een bos los en geheid dat ze in cirkels gaan lopen. Dit is een bekend en vaak voorkomend fenomeen bij mensen die de weg kwijt zijn. Ze lopen dagen en komen er uiteindelijk achter dat ze op..

Lees verder
Pure Graze® NxT-STEP®; twee vliegen in 1 klap. 0 Reactie(s)

Milieu en duurzaamheid vormen een steeds belangrijker onderdeel van de “licence to produce”. Een voorbeeld is biologisch of planet proof. Hieraan worden eisen gesteld, wordt daaraan voldaan, mag er geleverd worden onder die condities. Een van onze Deense relaties die “NxT-STEP” toepast, heeft een duurzaamheidsrapport..

Lees verder
Principe 1 voor een goede bodemvruchtbaarheid: Beperk bodemverstoringen 0 Reactie(s)

Eén van de belangrijkste principes voor een goede bodemvruchtbaarheid is het beperken van mechanische en chemische verstoringen. Waar in de natuur vinden we mechanische grondbewerkingen?                –              Nergens! De mens bewerkt de bodem al duizenden jaren.  Doordat de technologie moderniseert zijn we in staat om de bodem..

Lees verder
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

× Heb je een vraag? App ons.