Geld verdienen is niet mijn doel 0 Reactie(s)

Dat is een uitspraak die we onthutsend veel horen wanneer wij met melkveehouders spreken. Het verbaasd ons. Geld verdienen is belangrijk. Er is niet dat geld vervangen kan. Geld maakt ‘niet’ gelukkig, maar armoede zeker ook niet. Geld zorgt voor een warm huis, voor een..

Lees verder
Wie zijn je gesprekspartners? 0 Reactie(s)

Er staat veel te gebeuren in de samenleving. We merken het nu al met corona, hoezeer dat ons dagelijkse leven beïnvloed. Veel meer dan ik had durven denken, vorig jaar maart… Met het verduurzamen van de samenleving en de economie zal het niet anders zijn…

Lees verder
Omschakelen van High-input naar Low-input 0 Reactie(s)

Het omschakelen van de bedrijfsvoering van een melkveehouderijbedrijf van high-input naar low-input lijkt ingrijpend maar is vrij gemakkelijk. Het gemak zit hem erin dat er op de werkvloer vooral dingen NIET meer gedaan worden. De moeite zit erin dat beslissers en uitvoerders zich laten leiden..

Lees verder
Is simpel ook beter voor de portemonnee? 0 Reactie(s)

Regelmatig word ik uitgenodigd door melkveehouders om te komen praten. Vaak komt het gesprek dan al snel op PG NxT STEP® uit. (Voorheen “Natuurlijk Werken”, de nieuwe naam bekt beter, vandaar de naamsverandering 😊). De reden dat het gesprek daarop komt zijn vaak dat veehouders..

Lees verder
Loop je in rondjes, of heb je een doel? 0 Reactie(s)

Laat een aantal mensen in het donker in een bos los en geheid dat ze in cirkels gaan lopen. Dit is een bekend en vaak voorkomend fenomeen bij mensen die de weg kwijt zijn. Ze lopen dagen en komen er uiteindelijk achter dat ze op..

Lees verder
Pure Graze® NxT-STEP®; twee vliegen in 1 klap. 0 Reactie(s)

Milieu en duurzaamheid vormen een steeds belangrijker onderdeel van de “licence to produce”. Een voorbeeld is biologisch of planet proof. Hieraan worden eisen gesteld, wordt daaraan voldaan, mag er geleverd worden onder die condities. Een van onze Deense relaties die “NxT-STEP” toepast, heeft een duurzaamheidsrapport..

Lees verder
Investeren of consolideren? 0 Reactie(s)

De melkveehouderij ontwikkelt zich razendsnel in het high input systeem, waarbij koeien en de boer een topprestatie neerzetten in de vorm van een hoge melkproductie per koe met een hoge werkdruk en financiële druk bij de boer. Als “toeschouwer” kijk ik er naar en vraag..

Lees verder
De melkveehouder van de toekomst zit in de zonne-energie business 0 Reactie(s)

In het toekomstgerichte bedrijfsmodel wordt met behulp van bladgroen via fotosynthese zonne – energie omgezet in plantengroei, die met behulp van de verkoop van melk en het vlees van koeien wordt omgezet in geld op de bankrekening. “Destiny is not a matter of chance.   It..

Lees verder
Management tips voor beweiding tijdens droogte 0 Reactie(s)

Warme jaren vertellen de veehouder 3 dingen: Op een bepaald moment zul je te maken krijgen met droogte, zul je moeten herstellen van deze droge omstandigheden en, ten slotte, zul je je moeten voorbereiden op de volgende droge periode. Herstellen van droogte Elke veehouder is..

Lees verder
Waarom moet een melkveebedrijf winst maken? 0 Reactie(s)

Onlangs melden de banken dat ze bij de financiering van landbouwbedrijven meer de nadruk gaan leggen op liquiditeit en ondernemingsvisie. Heel interessant. Waarom juist nu? De Basel IV richtlijnen spelen daarin een rol, geven ze aan. Ze geven de banken minder speelruimte om kredieten te..

Lees verder
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.