Omschakelen van High-input naar Low-input 0 Reactie(s)

Het omschakelen van de bedrijfsvoering van een melkveehouderijbedrijf van high-input naar low-input lijkt ingrijpend maar is vrij gemakkelijk. Het gemak zit hem erin dat er op de werkvloer vooral dingen NIET meer gedaan worden. De moeite zit erin dat beslissers en uitvoerders zich laten leiden..

Lees verder
Is simpel ook beter voor de portemonnee? 0 Reactie(s)

Regelmatig word ik uitgenodigd door melkveehouders om te komen praten. Vaak komt het gesprek dan al snel op PG NxT STEP® uit. (Voorheen “Natuurlijk Werken”, de nieuwe naam bekt beter, vandaar de naamsverandering 😊). De reden dat het gesprek daarop komt zijn vaak dat veehouders..

Lees verder
Loop je in rondjes, of heb je een doel? 0 Reactie(s)

Laat een aantal mensen in het donker in een bos los en geheid dat ze in cirkels gaan lopen. Dit is een bekend en vaak voorkomend fenomeen bij mensen die de weg kwijt zijn. Ze lopen dagen en komen er uiteindelijk achter dat ze op..

Lees verder
Pure Graze® NxT-STEP®; twee vliegen in 1 klap. 0 Reactie(s)

Milieu en duurzaamheid vormen een steeds belangrijker onderdeel van de “licence to produce”. Een voorbeeld is biologisch of planet proof. Hieraan worden eisen gesteld, wordt daaraan voldaan, mag er geleverd worden onder die condities. Een van onze Deense relaties die “NxT-STEP” toepast, heeft een duurzaamheidsrapport..

Lees verder
Investeren of consolideren? 0 Reactie(s)

De melkveehouderij ontwikkelt zich razendsnel in het high input systeem, waarbij koeien en de boer een topprestatie neerzetten in de vorm van een hoge melkproductie per koe met een hoge werkdruk en financiële druk bij de boer. Als “toeschouwer” kijk ik er naar en vraag..

Lees verder
De melkveehouder van de toekomst zit in de zonne-energie business 0 Reactie(s)

In het toekomstgerichte bedrijfsmodel wordt met behulp van bladgroen via fotosynthese zonne – energie omgezet in plantengroei, die met behulp van de verkoop van melk en het vlees van koeien wordt omgezet in geld op de bankrekening. “Destiny is not a matter of chance.   It..

Lees verder
Management tips voor beweiding tijdens droogte 0 Reactie(s)

Warme jaren vertellen de veehouder 3 dingen: Op een bepaald moment zul je te maken krijgen met droogte, zul je moeten herstellen van deze droge omstandigheden en, ten slotte, zul je je moeten voorbereiden op de volgende droge periode. Herstellen van droogte Elke veehouder is..

Lees verder
Waarom moet een melkveebedrijf winst maken? 0 Reactie(s)

Onlangs melden de banken dat ze bij de financiering van landbouwbedrijven meer de nadruk gaan leggen op liquiditeit en ondernemingsvisie. Heel interessant. Waarom juist nu? De Basel IV richtlijnen spelen daarin een rol, geven ze aan. Ze geven de banken minder speelruimte om kredieten te..

Lees verder
Het leven bestaat uit keuzes maken 0 Reactie(s)

Weiders verzilveren kostprijsvoordeel niet De gemiddelde weider maakt meer kosten dan zijn niet-weidende collega. Uit een bedrijfseconomische vergelijking blijkt dat weidende bedrijven de melkpremie hard nodig hebben. De kopgroep van weidende bedrijven laat echter zien dat er saldo technisch voordeel is te behalen. Zij doen..

Lees verder
Natuurlijk Werken; De basis van Natuur-inclusieve Landbouw 0 Reactie(s)

Er zijn veel verschillende soorten Natuur-inclusief bedrijfs-systemen voor de melkveehouderij. Er zijn bedrijven die waar de koeien hun tijd doorbrengen in een stal en waar hun voedsel naartoe wordt gebracht. Elk systeem heeft zijn voor en na delen. Uiteindelijk moet er worden gekeken naar wat..

Lees verder
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

× Heb je een vraag? App ons.