Saladebuffet

Saladebuffetten zijn volledige productieve kruidenrijke grasland mengsels, bestaande uit maximaal 20 grassen, klavers en kruiden; De oplossing voor het verlagen van de kosten zoals kunstmest en krachtvoer!

Agrarische ondernemers hebben drie belangrijke kostenposten; kunstmest, voerkosten en veeartskosten. Een manier om de winst te maximaliseren is deze kosten laag te houden. De kruidenrijke grasland mengsels van Pure Graze hebben een groot effect op al deze kosten.

Saladebuffetten stellen de ondernemer in staat, zelf zijn groenvoer met een hoog eiwitgehalte te produceren en daarmee de kosten drastisch te laten dalen. De productief kruidenrijke grasland mengsels hebben een hoge productie (tot +48% hoger dan monoculturen), zijn vitamine- en mineralenrijk en bevatten diep-wortelende plantensoorten die stikstof vastleggen en geneeskrachtige kruiden.

Vlinderbloemigen als Rode en Witte Klaver, Lucerne, Rolklaver en Esparcette brengen een aantal voordelen in een mengsel. Ze zijn goed droogteresistent wat een groot voordeel is voor droogtegevoelige percelen en droge zomers.

Saladebuffet

Geen kunstmest nodig

Pure Graze Saladebuffetten zijn geen kunstmest nodig en leggen organische diep vast in de bodem. De diepe beworteling opent de bodem en verbetert haar waterbergend vermogen. Goed voor regenrijke periodes!

Vlinderbloemigen als Rode Klaver, Witte Klaver, Luzerne, Rolklaver, Basterklaver en Esparcette brengen een aantal voordelen in de kruidenrijke grasland mengsels. Ze zijn goed droogteresistent wat een groot voordeel is voor droogtegevoelige percelen en droge zomers met daarbij een hoog stikstof leverend vermogen.

Flyer - Kruidenrijke graslandmengsels - Saladebuffet - NL
Lees of download
Flyer - Kruidenrijke graslandmengsels - Saladebuffet - ENG
Lees of download

Gezond en compleet voeder

De kruiden in de productief kruidenrijke grasland mengsels – Saladebuffet zorgen dat de gezondheid van het vee optimaal ondersteund word.

Voor de vooruitstrevende ondernemers die de gezondheid van hun vee willen verbeteren, de kosten willen verlagen, de kwaliteit van het ruwvoer willen verbeteren en de bodemgezondheid willen verbeteren zijn de productief kruidenrijke grasland mengsels van Pure Graze de oplossing.

Daarbij is het hoge eiwitgehalte van rond de 20% ruw eiwit, van deze vlinderbloemigen wat het grootste voordeel is.

Pure Graze® Saladebuffetten zijn geschikt om te weiden en te maaien, voor runderen, schapen, geiten pluimvee, varkens en paarden.

Bekijk hier onze kruidenrijke grasland mengsels

Documenten

Flyer - Kruidenrijke graslandmengsels - Saladebuffet - DU
Lees of download

Bestel jouw Saladebuffet ook bij:

LTO Nederland
LTO Ledenvoordeel en Pure Graze kondigden met trots op 10 juni 2024 hun samenwerking aan die bijdraagt aan duurzame landbouw met lagere kosten voor de agrariër. Deze unieke samenwerking biedt LTO-leden exclusieve kortingen op zowel cursussen als de befaamde kruidenrijke graslandmengsels, ook wel bekend als Saladebuffetten, van Pure Graze.

Kruidenrijkgrasland.nl
Een veelbelovende nieuwe samenwerking tussen Kruidenrijk Grasland, een toonaangevend platform voor melkveehouders, en Pure Graze, een familiebedrijf dat zich inzet voor de financiële en ecologische duurzaamheid van de agrarische sector, doormiddel van de Saladebuffetten en het leertraject; Regeneratieve landbouw.

Benieuwd wat PG NxT-STEP® voor jouw bedrijf kan betekenen?

Doe de quickscan
Ado Bloemendal | Pure Graze

Neem contact met ons op

Pure Graze Nederland

Roggestraat 69

7683 AG Den Ham (NL)

Routebeschrijving
Pure Graze België

Goorstraat 35

2470 Retie (BE)

Routebeschrijving
Pure Graze Duitsland

Dorfplatz 19

39264 Strinum (DE)

Routebeschrijving