Besparing op krachtvoer, kunstmest en veeartskosten

LTO Ledenvoordeel verwelkomt Pure Graze als ledenvoordeelpartner

Wageningen, 10 juniLTO Ledenvoordeel en Pure Graze kondigen met trots hun samenwerking aan die bijdraagt aan duurzame landbouw met lagere kosten voor de agrariër. Deze unieke samenwerking biedt LTO-leden exclusieve kortingen op zowel cursussen als de befaamde kruidenrijke graslandmengsels, ook wel bekend als Saladebuffetten, van Pure Graze. Het belangrijkste voordeel voor agrariërs: lagere kosten door maximale samenwerking met de natuur.

Sinds 2008 brengt Pure Graze kruidenrijke graslandmengsels op de markt onder de merknaam Saladebuffet. Deze innovatieve mengsels, die bestaan uit een mix van 18 tot 22 soorten grassen, klavers en kruiden, verbeteren de bodemvruchtbaarheid en verhogen de biodiversiteit. Door deze mengsels te gebruiken, bieden veehouders hun vee een gezond en compleet voeder aan, wat resulteert in besparingen op krachtvoer, kunstmest en veeartskosten.

“LTO Ledenvoordeel gaat de samenwerking aan met het familiebedrijf Bloemendal vanwege hun bewezen aanpak en innovatieve producten,” zegt Jacco Freriksen, Portfoliomanager bij LTO Ledenvoordeel. “Het Saladebuffet en het natuur-inclusieve bedrijfssysteem ontwikkeld door Pure Graze, stellen onze leden in staat om hun kosten te verlagen door optimaal samen te werken met de natuur.”

Pure Graze, een familiebedrijf met roots in de jaren 90 in Denemarken, heeft zich toegelegd op het ontwikkelen van duurzame landbouwmethoden. Het natuur-inclusieve bedrijfssysteem PG NxT-STEP en de kruidenrijke mengsels Saladebuffet® zijn het resultaat van hun zoektocht naar de meest kostenefficiënte manier van melkproductie. De Familie Bloemendal had een melkveebedrijf met 70 hectare grond en 105 melkkoeien en ontwikkelde hieruit hun innovatieve producten en methoden die nu beschikbaar zijn voor veehouders wereldwijd.

Door koeien jaarrond in de wei te laten lopen en ze voornamelijk gras te laten eten, boekt Pure Graze grote winsten in soja-import, CO2-belasting en het gebruik van antibiotica. Daarnaast zijn de koeien gezonder en levert het concept betere marges voor de boer. Concreet levert het een kostprijsdaling van 5 tot 18 cent per kg melk en een CO2-footprint verlaging van 92,5%.

“Voor LTO-leden biedt deze samenwerking een geweldige kans om te profiteren van onze expertise en producten,” zegt Niek Bloemendal, mede-eigenaar van Pure Graze. “Onze Saladebuffetten zorgen voor gezonder vee en een vitalere bodem, wat resulteert in lagere kosten en een duurzamere bedrijfsvoering. Dankzij de korting op onze cursussen en mengsels wordt het voor LTO-leden nog aantrekkelijker om deze voordelen te benutten.”

Naast de kruidenrijke graslandmengsels biedt Pure Graze cursussen, zowel online als fysiek, over het beheer van kruidenrijk grasland en regeneratieve beweiding. Door deze kennis en producten beschikbaar te maken voor LTO-leden, streven beide organisaties naar een duurzamere en veerkrachtige landbouwsector.

Voor meer informatie over de korting kunnen LTO-leden terecht op >>> https://ltoledenvoordeel.nl/bedrijfsvoering/pure-graze/

Ga hier naar de Ledenvoordeel pagina van Pure Graze >>>>

MEER INFORMATIE

 

Over Pure Graze

Pure Graze is een familie bedrijf dat is opgericht in 2003 met als doel de toegevoegde waarde van de melkveehouder te verbeteren en daarmee de financiële verduurzaming van de agrarische sector te stimuleren. Door onze producten en diensten toe te passen op uw bedrijf verbetert de eigen toegevoegde waarde en het verdienvermogen van de veehouder. Daarnaast verbeterd de bodemvruchtbaarheid en verhoogt de biodiversiteit.

Regeneratieve landbouw is als landbouw van de toekomst gebaseerd op minimalisatie van de input en maximalisatie van samenwerkingen met de natuur.

Onze missie
De missie van Pure Graze is het bijdragen aan de verduurzaming van de grondgebonden veehouderij en het verbeteren van de inkomstenpositie van de veehouder. Bijdragen aan regeneratieve landbouw die de biodiversiteit en de bodemgezondheid bevorderd door samen te werken met de natuur.
www.puregraze.com


Over LTO Ledenvoordeel

LTO Ledenvoordeel is een onderdeel van LTO Bedrijven en zet zich in voor ruim 30.000 agrarische ondernemers die lid zijn van LTO Noord, ZLTO of LLTB. We bieden meer dan 50 voordelen op het gebied van energie, diensten, veiligheid, bedrijfsvoering, mobiliteit, verzekeringen, telecom en IT en abonnementen. LTO Ledenvoordeel heeft als doel om LTO-leden exclusieve voordelen en kortingen te bieden door middel van strategische partnerschappen met diverse bedrijven en organisaties.
www.ltoledenvoordeel.nl