Sprekend met boeren is een veel gehoorde tegenwerping die gebruikt wordt in verband met beweiding, de grote hoeveelheid werk en de gebondenheid.

Gisteren reden we samen naar Witmund in Ost Friesland, ja je leest het goed šŸ˜Š, naar een bijeenkomst van deelnemers aan de Cursus; Regeneratieve beweiding PG FiRST STEPĀ®.

Sommigen waren om 7.30 al van huis gereden om op tijd bij de bijeenkomst te zijn. Petje af voor alle deelnemers voor hun commitment om alles uit de cursus te halen en zo de slagingskans van hun omschakeling te maximaliseren.

Tijdens die 2,5 uur durende rit komen de gesprekken als vanzelf op gang. Onderwerp was ondermeer de steeds verder gaande automatisering.

Met automatisering komt gebondenheid;

Aan de aanschaf en daarmee de keuze van vele jaren voor dit systeem en de daarmee verbonden kosten. Aan de attenties van de melkrobot die je steeds weer krijgt. Vaak is het niets ernstigsā€¦.. maar je moet er wel heen.

Aan de abonnementskosten die jaarlijks stijgen met de inflatie. Aan de tussentijdse storingen waarvoor de leverancier moet komen. Want zelf kun je dit niet repareren.

In het leven is keuzevrijheid een groot goed. Vrije mensen hebben die keus. Zij zijn niet met handen en voeten gebonden aan financieringen en verplichtingen. Ze kiezen er bewust voor door hun levenswijze en de beslissingen die ze nemen. Ze richten hun leven in naar hun levensmotto.

Draden, rasterspinnen, palen en haspels, in vergelijking met automatisering zijn de kosten laag en uit de liquide middelen te betalen. De werkelijke uitdaging zit in het correct toepassen, waarbij Pure Graze er alles aan doet om je te coachen succesvol te zijn.

Sprekend met Pure Grazers is een veel terugkomende reactie dat het verzetten van de draad steeds weer tot de hoogtepunten van de dag behoord. De draad verzetten vroeg in de ochtend of laat in de avond zijn de prachtigste momenten van de dag. De wereld is in rust en lopend naar de koeien wordt je Ć©Ć©n met jezelf en de je omringende natuur.

De koeien zien je aan komen lopen en begroeten je hartelijk. Ze weten immers wat er komen gaat. Jij bent hun leider en voorziet in al hun behoeften. Jij behandelt ze goed en zij jou daarom Ā ook. Een goede wereld is in balans.

Het is voorjaar, de vogels fluiten tot zolang het licht is. De insecten zoemen in het Saladebuffet en je weet dat het goed is. Geen alarm die afgaat, geen attentielijsten, geen storingen, geen monteurs. Alleen jij, de natuur, de koeien en een draadjeā€¦.

Hoe simpel kan het leven zijn, lekker toch!

Wij zijn natuur, als mens maken we er deel van uit. Het toepassen van het regeneratieve bedrijfssysteem PG NxT STEPĀ® Farming is samen werken met de natuur en het hele productieproces natuurlijk maken.

Meer weten? ā€“ Aankomende week op dinsdag 26 maart organiseren we de webinar: Maximaliseer je beweiding en verhoog je rendement met 58%.

Tijdens de webinar bespreken we de resultaten die Pure Grazers behalen door maximalisatie van hun beweiding op een regeneratieve/natuur inclusieve manier zonder of met lagere extra externe input.

Wil je richting een bedrijfsvoering met minder input, zonder output verlies? Dan is deze webinar zeker wat voor!

Meld hier kosteloos aan >>> https://puregraze.com/evenement-details-pagina/?id=195