Beweiden voor de hoogste winst! 0 Reactie(s)

Voor 2021 bieden we de Pure Graze Beweidingscursus 2021 aan. De Pure Graze Beweidingscursus is bedoeld voor veehouders die serieus met hun graslandbeheer aan de slag willen om meer productie te realiseren, ook in droogte, de kostprijs te verlagen en hun marge (winst) willen verhogen…

Lees verder
Door je gewas te kort de winter in te laten gaan, heb je meer kans op onkruid in het voorjaar. 0 Reactie(s)

Heeft de herfst en winterweidegang invloed op de gezondheid van je percelen in het voorjaar? Het blijkt uit verschillende onderzoeken in de USA dat het positief uit pakt om gewas zo lang mogelijk (lang gewas) de winter in te laten gaan zodat je minder onkruid..

Lees verder
Management tips voor beweiding tijdens droogte 0 Reactie(s)

Warme jaren vertellen de veehouder 3 dingen: Op een bepaald moment zul je te maken krijgen met droogte, zul je moeten herstellen van deze droge omstandigheden en, ten slotte, zul je je moeten voorbereiden op de volgende droge periode. Herstellen van droogte Elke veehouder is..

Lees verder
Het leven bestaat uit keuzes maken 0 Reactie(s)

Weiders verzilveren kostprijsvoordeel niet De gemiddelde weider maakt meer kosten dan zijn niet-weidende collega. Uit een bedrijfseconomische vergelijking blijkt dat weidende bedrijven de melkpremie hard nodig hebben. De kopgroep van weidende bedrijven laat echter zien dat er saldo technisch voordeel is te behalen. Zij doen..

Lees verder
De 2 wetten van beweidingsmanagement 0 Reactie(s)

Wet nummer 1: Maak gebruik van een lang gewas Wortels zijn de ankers van de plant in de bodem. Zij nemen water en voedingstoffen op en stellen de plant in staat om stress, kou, hitte en begrazing te overleven. Eén van de basisproblemen die wij..

Lees verder
Gras-kwaliteit verbeteren door de juiste timing te gebruiken 0 Reactie(s)

Voedergewassen groeien langzaam als de planten klein zijn en nog weinig bladgroen hebben (in het vroege voorjaar of wanneer er net geweid is.) en de massa laag is. Naarmate de bladeren groter worden, neemt de fotosynthese toe, wat een snellere groei en een hogere opbrengst..

Lees verder
Hoe begin ik met strip-grazen? 0 Reactie(s)

Wat is strip-grazen? Simpel gezegd is strip-grazen het verplaatsen van vee naar verschillende delen van de weide, elke dag een aantal keer (afhankelijk van de weide). Grote weides worden met behulp van tijdelijke hekken of raster-spinnen in kleinere percelen verdeeld en stellen de veehouder in..

Lees verder
61% Stikstof reductie bij jaarrond weiden! 0 Reactie(s)

Er is veel te doen over PAS. Het hele stikstofverhaal legt de bouw op slot, motiveert boeren om te gaan staken en iedereen is confuus. (de weg kwiet) Is dat nodig? Schijnbaar. De vraag is welk doel wordt nagestreefd. Is dat het op de been..

Lees verder
Stripgrazen; verdienen als een advocaat! 0 Reactie(s)

Grazen biedt veel kansen! In vergelijk met maaien zijn er 3 maal zoveel insecten op een weideperceel (1). Maar doe je het niet voor de beestjes, ook voor de boer is er veel te halen bij een goed beweidingsmanagement. Om dit goed uit te vergroten,..

Lees verder
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

× Heb je een vraag? App ons.