Waarom Saladebuffetten het doen! 0 Reactie(s)

De zorgvuldige keuze van soorten en hoeveelheden van de componenten in een kruiden-mengsel bepaald de werking van het mengsel. Het is daarbij cruciaal om de werking en eigenschappen van de plantensoorten te kennen. Ook de werking ten opzichte van elkaar is daarbij van groot belang…

Lees verder
Zaaien onder dekvrucht 0 Reactie(s)

Een dekvrucht is op verschillende manieren een goede hulp bij het inzaaien van grasland. Zoals in eerdere blogs ook is aangegeven is het inkomen op het boerenbedrijf sterk gelinkt aan de droge stof productie per hectare aan ruwvoer. https://edepot.wur.nl/348130 https://www.europeangrassland.org/fileadmin/documents/Infos/Printed_Matter/Proceedings/EGF2010_GSE_vol15.pdf#page=127 Welke soort gewassen worden gebruikt als dekvrucht;..

Lees verder
Rode klaver; een goed en zeker verdienmodel! 0 Reactie(s)

Recent afgesloten Amerikaans onderzoek geeft de nieuwe voordelen aan van het gebruik van rode klaver in de groenvoerproductie. Dit uit zich in een lagere uitstoot van ammoniak en methaan, gecombineerd met een hogere dierproductie. En dat is zeer interessant, want dit is een verdienmodel in..

Lees verder
Saladebuffet; geen grasland, wel Gra(a)sland 0 Reactie(s)

Er is een beroemd citaat, toegeschreven aan Henry Ford: “If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses.” Toen we in de 90-er jaren ons melkveebedrijf in Denemarken hadden waren we op zoek naar methodes om de kostprijs blijvend te laten dalen. Saladebuffetten droegen daarin..

Lees verder
Kruidenrijke Grasland-mengsels l Pure Graze Saladebuffet 0 Reactie(s)

Pure Graze Saladebuffetten zijn speciale kruidenrijke grasland-mengsels die de kwaliteit bewuste veehouder in staat stellen tegemoet te komen aan de behoefte van de bodem en zijn vee. Wat zijn Saladebuffetten? Saladebuffetten zijn voederkruiden mengsels samengesteld uit maximaal 20 soorten grassen, klavers en kruiden. Diep wortelende..

Lees verder
Onkruidbestrijding van kruidenrijk grasland 0 Reactie(s)

Wat kun je tegen onkruid doen op een perceel met kruidenrijk grasland Heb je net je perceel ingezaaid met kruidenrijk grasland en het is erg droog, ga dan als je kunt, beregenen! Dit zorgt ervoor tijdens drogere periodes dat kruiden en klaver beter opkomen. Door te beregenen..

Lees verder
De voordelen van Polyculturen ten opzichte van Monoculturen 0 Reactie(s)

Hoewel het lijkt dat grazende dieren de voorkeur hebben voor Engels Raaigras, zijn het eigenlijke kieskeurige eters. Ze geven de voorkeur aan polyculturen (een voedergewas met meerdere soorten planten). Daarnaast is het niet alleen beter voor de dieren, het kweken van meerdere soorten planten in..

Lees verder
Smalle Weegbree; Voor een betere diergezondheid! 0 Reactie(s)

Smalle Weegbree is een snel groeiend, diep-wortelend, droogte tolerant, mineraalrijk voederkruid. Het heeft een voorkeur voor beweiding. Smalle Weegbree heeft een diep wortelstelsel, met een droogtetolerantie die vergelijkbaar is met Cichorei. Smalle Weegbree is zeer smakelijk voor het vee en vormt een uitstekende bron van..

Lees verder
Wanneer zaai je op tijd? 0 Reactie(s)

Het weerpraatje aan het eind van het journaal heeft altijd mijn interesse. Wat opvalt zijn de temperaturen, die liggen toch zo`n 6 tot 8 graden boven gemiddeld! Vaak tonen ze ook wat sfeerplaatjes, de laatste week zijn dat vaak plaatjes van narcissen en krokussen die..

Lees verder
Saladebuffet zaaien na de mais 0 Reactie(s)

De laatste tijd krijgen we daar vaak vragen over; kan Saladebuffet gezaaid worden na de mais? Klanten zaaien tot in de 2e helft van oktober na mais of aardappelen. Afgelopen week waren we in de Achterhoek met onze Saladebuffet Tour, een reeks open dagen die we..

Lees verder
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.