Ik was als Pure Graze Coach op bezoek gegaan bij een landbouwer naar aanleiding van de melding dat er weinig gelukt was van het doorzaaien met saladebuffet kruidenrijk.

Bij aankomst werd ik hartelijk ontvangen met een koffie en werd de uitspraak door de boer gedaan “Het is de moeite zelfs niet om te gaan kijken en het is weggesmeten geld”

Na een vlotte babbel wilde ik toch eens gaan kijken en gingen we samen in de weide waar het jongvee van het ras Wit Blauw staat. Tot de grote verbazing van de boer stond er een heel groot aandeel klavers en kruiden in.

Hij vertelde er nog bij ‘ ik moet toegeven dat ik hier al lang niet meer ben komen kijken omdat ik er van uit ging dat het mislukt was’

Na beoordeling van al de plantensoorten in het Saladebuffet, bekeken we de runderen en kwam de opmerking; “Ze hebben het hier  goed want ze komen zelfs niet extra eten in de stal”

De conclusie van het verhaal is dat je soms even geduld moet hebben en de zaden de kans moet geven om toch te kunnen kiemen en ontwikkelen.

De boer is  intussen rotsvast van het Saladebuffet overtuigd en gaat binnenkort weer een bestaande weide omvormen tot een mooi kruidenrijk grasland met Saladebuffet kruidenrijk.

Groeten,
Tuur Vandeweyer
Pure Graze Coach
Zuid Nederland – Vlaanderen

Geïnteresseerd in wat de Pure Graze Coaches voor jou kunnen betekenen, neem contact met ze op!

Contact:
Noord-Oost Nederland:
Alfred Brinks
E-mail: abrinks@puregraze.com

West-Midden Nederland:
Jelle Hakvoort
E-mail: jhakvoort@puregraze.com

Zuid-Nederland en Vlaanderen:
Tuur Vandeweyer
E-mail: tvandeweyer@puregraze.com