Smalle Weegbree is een snel groeiend, diep-wortelend, droogte tolerant, mineraalrijk voederkruid. Het heeft een voorkeur voor beweiding.

Weegbree heeft een diep wortelstelsel, met een droogtetolerantie die vergelijkbaar is met Cichorei. Daarnaast is ze zeer smakelijk voor het vee en vormt een uitstekende bron van Calcium, Natrium, Koper en Selenium.

Weegbree presteert in een breed scala aan grondsoorten en klimatologische omstandigheden met een droge stof productie die vergelijkbaar is met Engels Raaigras, met zeer goede prestaties ten opzichte van Raaigras in de zomer en herfst.

De concentraties van spoorelementen zijn in hoger dan in een gras-klaver-weide. Dit is een belangrijke factor voor grazende dieren met een tekort aan spoorelementen. Het toevoegen van Smalle Weegbree aan het dieet van je vee, zal de opname van spoorelementen aanzienlijk verhogen.

De vestigingskracht is snel – vergelijkbaar met Engels Raaigras, daarnaast doet Smalle Weegbree het zeer goed tijdens koelere tijden.

Seizoenen en Smalle Weegbree

De zomer- en najaar productie kan een opmerkelijk verschil maken voor de totale droge stofproductie van kruidenrijke grasland-mengsels. Door de snelle groei in de zomer en het snelle herstel in de herfst, is het vermogen van de hergroei verbazingwekkend. Hierdoor is het mogelijk om tijdens de overgangsperiodes van het seizoen extra voer te produceren.

Nutriënten en Smalle Weegbree:

Weegbree is een uitstekende bron van micronutriënten Selenium en Koper, waardoor ze uitstekend geschikt is voor beweiding. Weegbree is een flexibele cultivar voor weidegronden.

Het gebruik van Smalle Weegbree is een goede manier om een hoog niveau van diergezondheid te ondersteunen, door de goede aanvoer van micronutriënten. De bekende micronutriënten-niveaus van Smalle Weegbree verbeteren de diergezondheid.

Smalle Weegbree draagt bij aan een duurzaam bedrijfssysteem. Dankzij haar hoge verteerbaarheid verbetert de voeropname en de efficiëntie van uw bedrijf.

De voordelen van Weegbree:

– Hoog mineraal gehalte, met name Calcium, Natrium, Selenium en Koper.
– Hoog vee-prestaties, vergelijk baar met grasklaver-mengsels.
– Zeer droogte tolerant.
– In staat om goed te groeien op bodem met een lage bodemvruchtbaarheid.
– Kan een brede pH-waarde aan (4.2 tot 7.8).
– Zeer snelle opkomst.
– Kan de groei per dag bij vleesvee verbeteren.
– Kan worden gebruikt voor kuilvoer en hooi.
– Regenereert zichzelf als ze in de bloei komt.

Koop HIER direct uw Weegbree zaden.

Check ook onze kruidenrijke grasland-mengsels de Pure Graze Saladebuffetten

Voor meer informatie kunt u ons bereiken: 0546-624005 / info@puregraze.com