Hoe ga je om met droogte? | Pure Graze

Hoe ga je om met droogte?

Door: Ado Bloemendal Expert in Natuur-inclusieve Landbouw 30 november 2020

Hoe ga je om met droogte?

Het zal veel mensen ontgaan, maar het is nog steeds, erg droog. Droogte in oktober! Wie had dat ooit voor mogelijk gehouden na het natste najaar sinds mensenheugenis in 2017.

Pure Graze Saladebuffetten zijn goed droogteresistent door hun diepe beworteling en grote soortenrijkdom. Dit zorgt er namelijk voor dat de bodem optimaal wordt benut door het waterbergend vermogen te vergroten en hierdoor te verbeteren.

De massale plantengroei, resulterend in een grote beweidingsruimte, zorgt voor een goede bodembedekking en een diepe beworteling.

Regel 1 in de Natuur: Moeder Aarde wil bedekt zijn.

Zonlicht direct op de bodem moet ten allen tijde voorkomen worden. de UV straling is dodelijk voor het bodemleven en verminderd zo het producerend vermogen van de bodem.

Ook droogt zonlicht de bodem uit, waardoor de watervoorraad verminderd word en droogtestress eerder optreed.

In de Super Class Pure Graze Saladebuffetten gaan we dieper in over hoe de Saladebuffetten in te zetten met de bedoeling om de maximale productie te realiseren zonder afhankelijk te zijn van kunstmest en goed om te gaan met de droogte, de natuurlijke bodemvruchtbaarheid te vergroten en te stimuleren!

Meld u HIER aan voor de Super Class Pure Graze Saladebuffetten in Tietsjerk op 2 november. Doe uw voordeel en voorkom teleurstelling, er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Wat vond je er van?

Deel dit bericht met je collega's!
  • Delen via:

Reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

Nog meer lezen?

Heb je een vraag? App ons.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.