Laat een aantal mensen in het donker in een bos los en geheid dat ze in cirkels gaan lopen. Dit is een bekend en vaak voorkomend fenomeen bij mensen die de weg kwijt zijn.
Ze lopen dagen en komen er uiteindelijk achter dat ze op hetzelfde punt uitkomen als vanwaar ze vertrokken zijn.

Laatst nog liep ik hard samen met een van m`n kinderen. Daarbij liep ik met mijn hoofd gebogen, turend naar de grond, waarop ze zei; “wat doe je nu? Vooruitkijken! Kijken waar je naar toe gaat!”
Kreeg ik daar even een snelcursus ondernemen van een 15 jarige! Voor mij was dat wel een moment van zelfreflectie.

Doe ik dat alleen bij het hardlopen? 😊

“Control your own destiny or someone else will.”   ~ Jack Welch

Ook in het bedrijf komt dit voor. Worden er doelen gesteld? Zijn het de juiste doelen? Of doen we maar wat? Natuurlijk gebeurt alles met de beste bedoelingen, maar houdt dat ook in dat we sommige aanbiedingen of kansen niet pakken? Juist omdat ze niet passen binnen de doelen die we gesteld hebben.

Soms komt het ook voor dat de verkeerde doelen gesteld worden. Melkproductie per koe is zo`n doel: “HET heilige huisje van de melkveehouderij.”

Men is in de veronderstelling dat dit ook leidt tot het hoogste inkomen, zoals beschreven in deze blog is dat niet het geval!

https://puregraze.com/boekhouding-of-melkcontrole/

“Common sense is a lot like deodorant.   The people who need it most , never use it.”   ~ Bill Murray

Het stellen van het juiste doel is dus belangrijk. Het geeft focus, trekt je aandacht, geeft richting in al je doen en laten in het werk en in het nemen van beslissingen gericht op HET DOEL.

Daarbij is het slim om ijkpunten te plaatsen voor onderweg. Je weet wel; bij de derde boom rechts en dan over de brug bij de beek links.

Zet dus het JUISTE bedrijfsdoel bijvoorbeeld: GELD VERDIENEN, op papier en teken de weg er naartoe uit  met behulp van IJKPUNTEN: de stappen die genomen gaan worden om het DOEL te bereiken.

Doe dit samen met de andere beslissers in je team of gezin. Dan wordt het plan ook door allen gedragen en motiveer je elkaar!

“If something has to be done and all of your experts say it can’t be done, then change experts and do it.”   ~ Winston Churchill

Vraag je daarbij af of de stappen die genomen zijn om het bedrijf op het punt te brengen waar het nu is, ook genoeg zijn om het naar het volgende niveau te tillen.

Een gezonde bedrijfsstrategie draagt bij aan het voortbestaan van het bedrijf niet doordat de omzet stijgt maar doordat de winstgevendheid verbetert.

Wil jij ook een winstgevend bedrijf dat klaar is voor de toekomst?

Bekijk dan onze cursussen; https://puregraze.com/online-cursus/