Holistische landbouw

Holistische landbouw is een benadering die het gehele landbouwsysteem beschouwt als een samenhangend geheel. In de holistische landbouw wordt niet alleen gekeken naar de individuele onderdelen, zoals gewassen of vee, maar ook naar de interacties tussen deze elementen en hun impact op het milieu. Pure Graze leert u graag iets bij over deze aanpak.

  • Verbeterd de bodemvruchtbaarheid
  • Verhoogt de biodiversiteit
  • Maximale samenwerking met de natuur

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op

Verdieping in holistische landbouw

Holistische landbouw omvat verschillende aspecten zoals bodemgezondheid, biodiversiteit, waterbeheer en de relatie tussen landbouw en klimaatverandering. Door een holistische aanpak te volgen, werkt u aan het opbouwen van een robuust systeem dat bestand is tegen zowel ecologische als economische uitdagingen. De voordelen van holistische landbouw zijn onder andere verbeterde bodemkwaliteit, hogere opbrengsten en een verminderde afhankelijkheid van kunstmatige materialen. Als u meer wilt weten over natuur-inclusieve landbouw, kunt u onze cursus volgen. Wij vertellen u graag meer over de manieren waarop u deze techniek in uw bedrijfsvoering kunt implementeren.

Neem deel aan ons kennisnetwerk

De holistische benadering van landbouw bevordert een duurzame, veerkrachtige en productieve landbouwpraktijk, waarbij het welzijn van zowel het land als de mensen centraal staat. Heeft u interesse in deze benadering? Woon dan onze lezingen bij om meer te weten te komen. U kunt ons ook inschakelen als landbouwconsultant als u deze theorie wilt toepassen. Bel hiervoor naar 0546 624005.

Benieuwd wat PG NxT-STEP® voor jouw bedrijf kan betekenen?

Doe de quickscan
Ado Bloemendal | Pure Graze

Neem contact met ons op

Pure Graze Nederland

Roggestraat 69

7683 AG Den Ham (NL)

Routebeschrijving
Pure Graze België

Goorstraat 35

2470 Retie (BE)

Routebeschrijving
Pure Graze Duitsland

Dorfplatz 19

39264 Strinum (DE)

Routebeschrijving