Onlangs had een melkveehouder een verandercoach van een krachtvoerfirma op gesprek. In het gesprek kwam ook PG NxT STEP® voorbij als onderwerp. In dat gesprek werd door deze persoon benoemd dat de ondernemer uit moest kijken dat hij straks niet aan het belasting betalen kwam!

Elke Nederlander, elke burger van elk land, betaald belasting. Daarmee wordt het land gefinancierd. Dat je als agrarisch ondernemer ook belasting gaat betalen is in zichzelf niets vreemd. Vreemd is wel dat de indruk bestaat dat zodra je belasting gaat betalen, dit gevaarlijk zou zijn voor de toekomst van het bedrijf.

Een legitieme vraag is dan; hoe komt het dan dat er zoveel verschil in inkomen is onder de burgers? Hoe zijn miljonairs ooit miljonairs geworden?

Feit is, dat pas je geen belasting betaald, onder een bepaald inkomen, het minimum inkomen. Feit is ook dat je met PG NxT STEP® een bedrijfssysteem in handen hebt waarmee je elk jaar voldoende verdient om die belasting te kunnen betalen.

Veel mensen gaan er van uit dat PG NxT STEP® anders weiden is. Dat zijn de techneuten, de doeners.

 

Maar elke ondernemer heeft 3 petten op; de techneut, de manager en de ondernemer. Om je bedrijf op een veilige manier door de jaren heen te loodsen, is het zaak te denken als een ondernemer.

Veranderen is onderdeel van het leven. Niet veranderen is ook een keuze, maar veranderen is flexibel zijn en meebewegen op de golven van de tijd, met de tijd meegaan.

De ontwikkelingen in de samenleving gaan snel. Vergeleken met 50 jaar geleden, gaan de veranderingen steeds sneller! Dat betekent dat je bedrijf ook moet kunnen veranderen. Dat kan alleen als je bedrijf niet helemaal vast zit aan, de naam zegt het al; vaste kosten.

Vaste kosten kunnen niet op korte termijn (binnen 1 jaar) aangepast worden. Bedrijven als Mc. Donalds hebben daarom hun onroerend goed in een aparte bv ondergebracht. Er zijn ook bedrijven, die alleen onroerend goed huren, om maar flexibel te zijn en te blijven.

Onderdeel van de strategie binnen het bedrijfssysteem PG NxT-STEP is dat de geldcyclus verkort wordt en de kosten verlaagd worden. Dit leidt er toe dat verdiensten ook werkelijk liquide zijn en dus op de bankrekening staan. Winst tot stand gebracht door grote voorraden kuilvoer is op papier mooi, maar in de praktijk minder leuk omdat het de geldcyclus verlengt met enkele maanden en je pas de beschikking hebt over dat geld als het kuilvoer is omgezet naar melk en uitbetaling heeft plaats gevonden door de melkfabriek.

Alles over hoe naar je bedrijf te kijken vanuit de juiste mindset gericht op winst en liquiditeit vindt je in de cursus natuur inclusieve landbouw PG NxT STEP®

De cursus PG NxT STEP® geeft je alle tools in handen om de bedrijfsvoering te verduurzamen en de kostprijs te verlagen.

Pure Grazers realiseren een 6 tot zelfs 15 cent lagere kostprijs/kg melk!

Het geeft je een heel andere mindset om op een nieuwe frisse manier naar je bedrijf te kijken, om zo de mogelijkheden die er zijn te ontdekken en in te zetten voor het verhogen van het inkomen en het verlagen van de werkdruk.

Vul de QuickScan in en kom er achter hoeveel jij kunt besparen met PG NxT-STEP Farming!

Meerdere boeren gingen jou al voor met het invullen van de QuickScan en kwamen erachter wat voor kansen er lagen om extra te verdienen aan winst op hun bedrijf. Geen omzet maar WINST. Ontvang een persoonlijk adviesrapport over de mogelijkheden op jouw bedrijf!

Zet vandaag nog die eerste stap en vul de QuickScan in:

Tot snel!

Ado Bloemendal

Vul hier de QuickScan in!