arrow_drop_up arrow_drop_down
30 mei 2020 

Smalle Weegbree; Voor een betere diergezondheid!

Smalle Weegbree is een snel groeiend, diep-wortelend, droogte tolerant, mineraalrijk voederkruid. Het heeft een voorkeur voor beweiding.

Smalle Weegbree heeft een diep wortelstelsel, met een droogtetolerantie die vergelijkbaar is met Cichorei. Smalle Weegbree is zeer smakelijk voor het vee en vormt een uitstekende bron van Calcium, Natrium, Koper en Selenium.

Smalle Weegbree presteert in een breed scala aan grondsoorten en klimatologische omstandigheden met een droge stof productie die vergelijkbaar is met Engels Raaigras, met zeer goede prestaties ten opzichte van Raaigras in de zomer en herfst.

De concentraties van spoorelementen zijn in Smalle Weegbree hoger dan in een gras-klaver-weide. Dit is een belangrijke factor voor grazende dieren met een tekort aan spoorelementen. Het toevoegen van Smalle Weegbree aan het dieet van je vee, zal de opname van spoorelementen aanzienlijk verhogen.

De vestigingskracht van Smalle Weegbree is snel – vergelijkbaar met Engels Raaigras, daarnaast doet Smalle Weegbree het zeer goed tijdens koelere tijden.

Seizoenen en Smalle Weegbree

De zomer- en najaar productie van Smalle Weegbree kan een opmerkelijk verschil maken voor de totale droge stofproductie van kruidenrijke grasland-mengsels. Door de snelle groei in de zomer en het snelle herstel in de herfst, is het vermogen van de hergroei van Smalle Weegbree verbazingwekkend. Hierdoor is het mogelijk om tijdens de overgangsperiodes van het seizoen extra voer te produceren.

Nutriënten en Smalle Weegbree:

Smalle Weegbree is een uitstekende bron van micronutriënten Selenium en Koper, waardoor Smalle Weegbree uitstekend geschikt is voor beweiding. Smalle Weegbree is een flexibele cultivar voor weidegronden.

Het gebruik van Smalle Weegbree is een goede manier om een hoog niveau van diergezondheid te ondersteunen, door de goede aanvoer van micronutriënten. De bekende micronutriënten-niveaus van Smalle Weegbree verbeteren de diergezondheid.

Smalle Weegbree draagt bij aan een duurzaam bedrijfssysteem. Smalle Weegbree en haar hoge verteerbaarheid verbeteren de voeropname en de efficiëntie van uw bedrijf.

Voordelen van Smalle Weegbree:

– Hoog mineraal gehalte, met name Calcium, Natrium, Selenium en Koper.
– Hoog vee-prestaties, vergelijk baar met grasklaver-mengsels.
– Zeer droogte tolerant.
– In staat om goed te groeien op bodem met een lage bodemvruchtbaarheid.
– Kan een brede pH-waarde aan (4.2 tot 7.8).
– Zeer snelle opkomst.
– Kan de groei per dag bij vleesvee verbeteren.
– Kan worden gebruikt voor kuilvoer en hooi.
– Regenereert zichzelf als ze in de bloei komt.

Koop HIER direct uw Smalle Weegbree zaden.

Check ook onze kruidenrijke grasland-mengsels de Pure Graze Saladebuffetten l Deze mengsels bevatten allemaal Smalle Weegbree!

Voor meer informatie kunt u ons bereiken: 0546-624005 / info@puregraze.com

Smalle Weegbree

Over de schrijver
Reactie plaatsen