Milieu voordelen NxT-STEP | Pure Graze

Milieu voordelen NxT-STEP

Milieu voordelen NxT-STEP

Het werken met de natuur zorgt voor een toename van de biodiversiteit. Die biedt een welkome habitat voor veel bestuivers, klein wild, groot wild en weidevogels.

Bedrijven die Pure Graze NxT-STEP® toepassen zien dat!

Uit onderzoek is gebleken dat Pure Graze NxT-STEP het duurzaamste bedrijfssysteem is om melk te produceren in Nederland. (onderzoek staat onderaan deze pagina vermeld)

Een recente totaal-analyse van de bedrijfsvoering geeft een hele goede en duidelijke uitslag weer op alle onderdelen. Op footprint scoort Pure Graze NxT-STEP® hier 0,09 kg CO2 eqv. uitstoot/kg melk. Het gemiddelde in de sector bedraagt 1,20 kg CO2 eqv. uitstoot/kg melk.

Pure Graze NxT-STEP® dit is een reductie van 92,5% CO2 uitstoot van het sector gemiddelde! 

Er zijn ook voordelen voor bijvoorbeeld het vee, door een zeer lage ziektefrequentie. Mastitis bijvoorbeeld gemiddeld tussen de 2 tot 4 gevallen. Geen kalverdiarree of luchtweginfecties. Geen beenproblemen, geen slepende melkziekte. Koeien worden oud in Pure Graze NxT STEP®, leeftijden van 8, 10 jaar en ouder zijn regelmaat.

Ook de veehouder en zijn of haar gezin hebben baat bij PG NxT STEP®. De lage investeringsdruk en de lage kostprijs laten een goede nachtrust toe en een ontspannen levensstijl. Die ook stoelt op een lage werkdruk.

Benieuwd wat PG NxT-STEP® voor jouw bedrijf kan betekenen?

Bereken direct hoe veel voordeel je uit je bedrijf kan halen doormiddel van het toepassen van het PG NxT-STEP® bedrijfssysteem.

Doe de quickscan!

Heb je een vraag? App ons.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.