Boeren voelen zich in de hoek gezet. Door de media, door burgers, consumenten. Onwetende mensen die geen benul hebben van de dagelijkse druk, de werkzaamheden op het boerenbedrijf en over hoe het allemaal zo gegroeid is.

In deze tijd van communicatie, via de media, de kranten, op tv, op internet met bijvoorbeeld Facebook, staan boeren vaak in de spotlights. Maar reageren ze ook, vol vuur en enthousiast verdedigen ze hun werkwijze en visie.

Maar, vechten kost energie. Het vreet aan je en vechten brengt je niets. Het is gewoon balen als je de eerste opmerking hebt gepareerd en daar is de volgende boze burger met een mening.
Je gaat van brandje naar brandje en je kunt gemakkelijk het gevoel krijgen dat wat je zegt en doet niets oplost en dat niets helpt.
Dit soort gevechten levert je niets op, vreet energie en je wordt er moedeloos van.

Daarom zijn veel Pure Graze boeren zo blij met het bedrijfssysteem “Natuurlijk Werken”. Dit bedrijfssysteem is gebaseerd op samenwerken met de natuur. Wie kan daar nu op tegen zijn?

Koeien, pinken en kalveren die maximaal weiden, zelf het voer halen en de mest wegbrengen in kruidenrijke weides, Saladebuffetten.
Waardoor je zelf meer vrije tijd hebt! De voer-mengwagen hoeft niet dagelijks gevuld te worden, er is minder mest weg te rijden.
Maar ook de hoeveelheid kuilvoer die gewonnen hoeft te worden is kleiner. Pas je “Natuurlijk Werken” helemaal toe dan daalt het maaipercentage tot rond de 70%. Op veel bedrijven is dat nu ongeveer 200 tot 300%!

Stel je eens voor; maar een derde van het werk te hebben, van dat je nu hebt…….

Met als resultaat een hoger inkomen! De WUR heeft een gezins-inkomen verhoging van 57% berekend, wanneer je Natuurlijk Werken toepast!
57% meer verdienen met minder werken! Wat een bonus!
Dus, even samenvattend; “Natuurlijk Werken” geeft een veel lagere werkdruk en een veel hoger inkomen. Wie is daar nou niet voor te porren? Iedereen toch!

Werken met de natuur geeft je energie. Je gaat er van fluiten, je hebt meer tijd voor je gezin. Meer tijd voor je partner!
De vrijheid die je krijgt is gigantisch! Echt!
Een dag weg, op vakantie, het is allemaal veel gemakkelijker!

En die consument?

Die vindt koeien in de wei fantastisch, die gaan echt stil staan bij je kruidenrijke klaverrijke percelen, waar de bijen, vlinders en vogels een feest hebben!
Die consumenten hebben zoiets moois nog nooit eerder gezien! Die zijn helemaal flabbergasted! Wauw! Wat is dit!

En als ze je aan spreken, hoef jij je niet te verdedigen, ze zullen je complimenteren! Wat mooi meneer, prachtig gezicht, die koeien in dat kruidenrijke grasland! En dan slaak je een zucht van verlichting, je ervaart hun opmerkingen en complimenten als een warm bad! Heerlijk!
En fluitend loop je naar huis, neem je de tijd voor een extra bakkie koffie met je partner en vertel je over het warme bad….

We zijn de regisseur van ons eigen leven, veranderingen beginnen bij jezelf.

Wanneer ga jij beginnen met “Natuurlijk Werken”? Neem vandaag nog contact op!

Pure Graze; DE kennispartner voor Natuur Inclusieve Landbouw!