arrow_drop_up arrow_drop_down
23 juni 2020 

Kruidenrijke Grasland-mengsels l Pure Graze Saladebuffet

Pure Graze Saladebuffetten zijn speciale kruidenrijke grasland-mengsels die de kwaliteit bewuste veehouder in staat stellen tegemoet te komen aan de behoefte van de bodem en zijn vee.

Wat zijn Saladebuffetten?

Saladebuffetten zijn voederkruiden mengsels samengesteld uit maximaal 20 soorten grassen, klavers en kruiden. Diep wortelende planten soorten in de Saladebuffetten zorgen voor een goede droogteresistentie, hebben een bodem verbeterende werking en verhogen de organische stofgehalte in de bodem.

Hierdoor neemt het waterbergend vermogen toe en wordt de voedingstoestand verbetert. De mengsels hebben een lang groeiseizoen; ze starten vroeg in het voorjaar en groeien door tot diep in het najaar. Saladebuffetten hebben geen zomerdip in de productie zoals monoculturen. Bij de steeds warmere zomers bied dat een uitkomst.

Door de rijke variatie aan planten neemt de complexiteit en de vitaliteit van het bodemleven toe.

De planten in een Saladebuffet zijn speciaal geselecteerd op:
– Productie vermogen
– Vitamine- en mineraleninhoud
– Medische eigenschappen

Om u zo in staat te stellen uw vee gezond te laten weiden. De werking varieert van eetlust-opwekkend, tegengaan van oplopen en interne parasieten tot een zuiverende werking van lever, nieren, bloed en een goed humeur!

Voor u als veehouder zijn de voordelen vooral terug te zien in de cijfers; besparing van vaste kosten als kunstmest, krachtvoer en veearts-kosten.

Productie

Door gerichte ras keuze produceren de Saladebuffetten beter dan traditionele mengsels. Saladebuffetten hebben hogere opbrengst van 31% tot zelf 47% in vergelijking met Engels Raaigras met kunstmest.

Tel uit je winst!

Hoe te gebruiken

Saladebuffetten realiseren deze hoge productie zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Het gebruik van kunstmest wordt sterk afgeraden, hierdoor zullen kruiden juist verdwijnen. Om de grote plantenvariatie in stand te houden, is het goed minimaal eens per 2 jaar te hooien of 1 maal per 3 jaar door te zaaien met Saladebuffet Doorzaai.

Alle Saladebuffetten verhogen de biodiversiteit in uw grasland.

Denk aan:
– Bijen
– Vlinders
– Andere insecten
– Weidevogels
– Klein wild

Hierdoor zijn kruidenrijke grasland-mengsels een goede stap richting Natuur-inclusieve Landbouw.

Ons assortiment

De kruidenrijke grasland-mengsels zijn geschikt voor zowel klei-,veen- en zandgrond. De samenstellingen en het zaai-advies zijn daar zorgvuldig op afgestemd. Ook bieden wij een biologische variant aan.

Alle mengsels zijn geschikt voor maaien en weiden. Neem voor management-advies contact op via:
Tel: 0546-624005
E-mail: info@puregraze.com

NaamSamenstel. (GR/KL/KR)Zaai-advies (kg/ha)
Saladebuffet Basis80% / 10% / 10%36 kg
Saladebuffet Zand70% / 15% / 15%40 kg
Saladebuffet Klei70% / 15% / 15%38 kg
Saladebuffet Kruidenrijk53% / 23% / 24%44 kg
Saladebuffet Bio53% / 23% / 24%46 kg
Saladebuffet Doorzaai0%   / 50% / 50%10 kg

*Al onze mengsels zijn NAK gecertificeerd, Saladebuffet Bio is ook SKAL gecertificeerd.

Wim
Door

Wim

op 23 October 2020

goedenavond heb een vraag .Wij zijn deelnemer aan de campina planetproof melkstroom en nou zijn we verplicht om 5% van ons areaal in te vullen met kruidenrijk grasland kunt u mij daar in een advies doen

Reactie plaatsen