PG NxT-STEP® Farming: bedrijfscursus voor veehouderij

Unsere Erfahrung ist Ihre Garantie

Voor uw veehouderij bieden we een interessante bedrijfscursus aan waarbij we u alles leren over Pure Graze NxT-STEP® Farming. Dat is een regeneratief bedrijfssysteem, gebaseerd op holistische landbouw. Het is door de familie Bloemendal ontwikkeld op hun melkveebedrijf in Denemarken, van 1992 tot 2001. Sinds 2003 wordt PG NxT-STEP® Farming door bedrijven toegepast in heel Noordwest- Europa via Pure Graze Consultancy.

Uw veehouderij heeft zeker baat bij de bedrijfscursus over PG NxT-STEP® Farming

PG NxT-STEP® Farming is een zeer interessant bedrijfssysteem voor naturnahe Landwirtschaft. Het maakt gebruik van natuurlijk systemen om een hoger inkomen te realiseren, met een lagere werk- en investeringsdruk. U kunt er alles over leren in onze bedrijfscursus en het meteen toepassen in uw veehouderij.

Door het toepassen van dit bedrijfssysteem bij uw melkveehouderij gaat u de koeien als werkneemsters zien en het bedrijf gaat voor u werken. De Beweidung wordt gemaximaliseerd en het bouwplan kan worden aangepast naar jaarronde beweiding. Door het gebruik van stal en machines te minimaliseren of elimineren, verdwijnen de daarmee samenhangende kosten en werk.

Binnen Pure Graze NxT-STEP® Farming is alles erop gericht de bedrijfsvorming financieel te verduurzamen. Als resultaat bekomt u een goed inkomen (WUR – Gezinsinkomen stijging van 58%), lage werkdruk, lage investeringsdruk en een lage CO2eqv. uitstoot (RISE-analyse – Reductie van CO2 eqv. Footprint van 92,5%). Hoe u dit allemaal toepast in uw veehouderij, leert u tijdens onze bedrijfscursus.

Kursangebot hier ansehen
PG NxT-STEP® Farming

De financiële voordelen

De webinar over Pure Graze NxT-STEP® Farming resulteert in een lagere investeringsdruk en verbetert het gezinsinkomen van de veehouder. Onze bedrijfscursus is dus zeker een goede investering voor uw veehouderij. De grootste investering ligt bij uzelf. U gaat anders denken, verbreedt uw horizon en ziet mogelijkheden die tot dan voor u verborgen waren. Na het 2e jaar vanaf de start past u PG NxT-STEP® Farming geheel toe. Daarna daalt de kostprijs en die kostprijsdaling wordt groter naarmate het omschakelen verder voltooid is.

De kostprijsdaling bedraagt in het eerste jaar gemiddeld 2ct tot 4ct p/kg melk. In het 2e jaar 3ct tot 8ct p/kg melk. En in het 3e jaar 6ct tot 15ct p/kg melk

Vanaf het derde jaar, het eerste jaar dat u geheel bent omgeschakeld, bereikt de kostprijsdaling haar maximum. Dit varieert per bedrijf, maar resultaten van reeds omgeschakelde bedrijven liggen tussen de 6ct tot 15ct p/kg melk. De WUR berekende een inkomstenstijging van 58% ten opzichte van een traditionele bedrijfsvoering. De resultaten voor uw veehouderij die u bekomt na het volgen van onze bedrijfscursus, zijn ongezien!

Kursangebot hier ansehen
Forschung WUR - Wirtschaftszahlen - PG NxT-STEP® Farming
Lesen oder herunterladen
Forschung WUR - Wirtschaftliches Zahlenwerk - PG NxT-STEP® Farming
Lesen oder herunterladen

Ontdek de milieuvoordelen

Het toepassen van het regeneratieve bedrijfssysteem Pure Graze NxT-STEP® Farming met de natuur zorgt voor onder andere een toename van biodiversiteit en eliminatie van kunstmest en krachtvoergebruik. Uit onderzoek is gebleken dat PG NxT-STEP® Farming het duurzaamste bedrijfssysteem is om melk te produceren in Nederland. Een recente totaalanalyse van de bedrijfsvoering geeft een duidelijke uitslag op footprint. Daarbij scoort PG NxT-STEP® Farming 0,09 kg CO2 eqv. uitstoot p/kg melk. Door onze grasmengsels te combineren met dit interessante bedrijfssysteem dat u leert tijdens onze bedrijfscursus voor een veehouderij, bent u ook nog eens goed bezig voor het milieu! Schrijf u daarom vandaag nog in voor deze cursus. Bij vragen vult u ons contactformulier .

Kursangebot hier ansehen

Documenten

Onderzoek LandboSyd – Duurzaamheidsrapport – PG NxT-STEP® Farming
Lesen oder herunterladen
Onderzoek LandboSyd – CO2 eqv. Footprint NL (Rise-Analyse) – PG NxT-STEP® Farming
Lesen oder herunterladen

Interessiert, was PG NxT-STEP® für Ihr Unternehmen leisten kann?

Mach den Schnellscan
Ado Bloemendal | Pure Graze

Kontakt aufnehmen mit

Pure Graze Niederlande

J.C. Kellerlaan 22

7772 SG Hardenberg (NL)

Beschreibung der Route
Pure Graze Belgien

Goorstraat 35

2470 Retie (BE)

Beschreibung der Route
Pure Graze Deutschland

Dorfplatz 19

39264 Strinum (DE)

Beschreibung der Route