Während die meisten Menschen für ihr Geld arbeiten, lassen die erfolgreichsten Menschen ihr Geld für sich arbeiten. Ebenso arbeiten die meisten Landwirte für ihre Kühe, aber die erfolgreichsten Landwirte lassen ihre Kühe für sich arbeiten.

Wer arbeitet für wen in Ihrem Unternehmen?
Diese Frage haben wir uns ein Jahr nach dem Kauf des Hofes in Dänemark gestellt.

“If you don’t find a way to make money while you sleep, you will work until you die.” ~ Warren Buffett

We keken elkaar aan met een blik van herkenning, we voelden ons “sleepbeesten”! We sleepten het voer voor de dieren en mesten ze weer af. Veel werk, ongeacht of het nu woensdag of zondag was, 20 graden vroor, de zon scheen of het regende.

Wir waren ständig in diesem Stall, zusammengenommen, meine Frau und ich, und arbeiteten 24 Stunden am Tag. Andererseits hat der Nachbar mit 36 ​​Stunden Arbeit PRO WOCHE einen guten Lohn verdient!
Dann stieß ich auf einen Artikel in einer ausländischen Zeitschrift mit der Überschrift;

“You also deserve a place under the sun!”

Het artikel ging over een heel andere bedrijfsvoering dan ik gewend was! Zorgen dat de kostprijs laag blijft, door te voorkomen dat er geïnvesteerd moet worden. Het werk laten doen door het vee. Met het weiden halen ze het voer op en brengen ze de mest weg!

Keine Maschinen nötig!

Geen kunstmest maar klavers, geen mineralen maar kruiden in het land! Zorgen dat je de “rotzooi” die onder de draad staat en die de koeien als eerste eten, IN het land krijgt!

Jedes Mal, wenn der Traktor anspringt, kostet es Geld!

Der Unterschied liegt im Denken!!

 “A problem only becomes a  problem when you choose to see it as a problem.”

Dies hat dazu geführt, dass wir die Arbeitszeit auf 8 bis 10 Stunden pro Tag insgesamt reduziert haben! Mehr Kühe führen zu einer geringeren Arbeitsbelastung!….und einem höheren Gewinn!

“If you don’t drive your business, you will be driven out of business.”~ B.C. Forbes

In een groot Brits onderzoek zijn 3 strategieën onderzocht. High input – high output, low input – low output en een mengversie van beide systemen. Wat was de uitkomst? De mengversie genereerde het laagste inkomen, de high input – high output kwam beter uit de bus. Maar het toppertje was de low input – low output!

Da`s dan toch puur geluk als je bedenkt dat aan die laatste de laagste werkdruk, de laagste kosten en het laagste investeringsdruk heeft! Dan slaap je `s nachts lekker! Dit werd vorig jaar nog eens bevestigd in een vergelijk tussen Ierse grass-based dairy`s en Engelse intensieve bedrijven.

                                               Irland:                                                GB:

Anzahl der Kühe:                 80                                          80

Jahrproduktion:                  370.000 kg                         800.000 kg

Einkommen:                            € 91.000                              € 62.000

 

Het bedrijfssysteem “PG NxT-STEP Farming” is er op gericht de koeien het werk te laten doen.