Lassen Sie einige Leute im Dunkeln in einem Wald frei und stellen Sie sicher, dass sie anfangen, im Kreis zu laufen. Dies ist ein bekanntes und häufiges Phänomen bei Menschen, die sich verlaufen haben.
Sie laufen tagelang und stellen schließlich fest, dass sie am selben Punkt ankommen, von dem sie ausgegangen sind.

Laatst nog liep ik hard samen met een van m`n kinderen. Daarbij liep ik met mijn hoofd gebogen, turend naar de grond, waarop ze zei; “wat doe je nu? Vooruitkijken! Kijken waar je naar toe gaat!”
Ich habe dort einen Schnellkurs von einem 15-Jährigen bekommen! Es war ein Moment der Selbstreflexion für mich.

Mache ich das nur beim Laufen? 😊

“Control your own destiny or someone else will.”   ~ Jack Welch

Ook in het bedrijf komt dit voor. Worden er doelen gesteld? Zijn het de juiste doelen? Of doen we maar wat? Natuurlijk gebeurt alles met de beste bedoelingen, maar houdt dat ook in dat we sommige aanbiedingen of kansen niet pakken? Juist omdat ze niet passen binnen de doelen die we gesteld hebben.

Soms komt het ook voor dat de verkeerde doelen gesteld worden. Melkproductie per koe is zo`n doel: “HET heilige huisje van de Milchviehhaltung.”

Men is in de veronderstelling dat dit ook leidt tot het hoogste inkomen, zoals beschreven in deze blog is dat niet het geval!

https://puregraze.com/boekhouding-of-melkcontrole/

“Common sense is a lot like deodorant.   The people who need it most , never use it.”   ~ Bill Murray

Het stellen van het juiste doel is dus belangrijk. Het geeft focus, trekt je aandacht, geeft richting in al je doen en laten in het werk en in het nemen van beslissingen gericht op HET DOEL.

Daarbij is het slim om ijkpunten te plaatsen voor onderweg. Je weet wel; bij de derde boom rechts en dan over de brug bij de beek links.

Zet dus het JUISTE bedrijfsdoel bijvoorbeeld: GELD VERDIENEN, auf Papier en teken de weg er naartoe uit  met behulp van IJKPUNTEN: de stappen die genomen gaan worden om het DOEL te bereiken.

Tun Sie dies gemeinsam mit den anderen Entscheidungsträgern in Ihrem Team oder Ihrer Familie. Dann wird der Plan auch von allen mitgetragen und ihr motiviert euch gegenseitig!

“If something has to be done and all of your experts say it can’t be done, then change experts and do it.”   ~ Winston Churchill

Vraag je daarbij af of de stappen die genomen zijn om het bedrijf op het punt te brengen waar het nu is, ook genoeg zijn om het naar het volgende niveau te tillen.

Eine solide Geschäftsstrategie trägt nicht durch Umsatzsteigerung, sondern durch Verbesserung der Rentabilität zum Überleben des Unternehmens bei.

Wil jij ook een winstgevend bedrijf dat klaar is voor de toekomst?

Dann sehen Sie sich unsere Kurse an; https://puregraze.com/online-cursus/