Dat is een uitspraak die we onthutsend veel horen wanneer wij met melkveehouders spreken. Het verbaasd ons.

Geld verdienen is belangrijk. Er is niets dat geld vervangen kan. Geld maakt ‘niet’ gelukkig, maar armoede zeker ook niet. Geld zorgt voor een warm huis, voor een gelukkig en geborgen gezinsleven en het betaalt de dokter en het onderwijs van de kinderen.

De ontwikkelingen gaan vandaag de dag zeer snel. Het tempo ligt hoog. Daarom is het zaak als ondernemer, vaak afstand te nemen en je bedrijfsvoering tegen het licht te houden.

Derfor er det vigtigt at sætte indkomsten først som iværksætter og fokusere alt i din virksomhed på det derefter.

Kun det, der får opmærksomhed, vokser.

Dus, richt je als ondernemer in de melkveehouderij, al je aandacht op melkproductie, dan gaat die stijgen. Maar dat wil niet zeggen dat daarmee je inkomen stijgt. Je omzet zal stijgen. Maar de wet van de afnemende meeropbrengsten bepaalt of je inkomen stijgt.

Mælkeproduktion per ko og indkomst har en samling af 0,19!
Omkostninger og indtægter har en sammenhæng på 0,72!

Inspanningen, aandacht, gericht op het verlagen van de kosten leveren dus bijna 4 x zoveel op als inspanningen gericht op het laten stijgen van de melkproductie per koe.

Het Natuur-inclusieve Bedrijfssysteem PG NxT STEP® (voorheen Natuurlijk Werken) is geheel gericht op het maximaliseren van het inkomen door het reduceren en elimineren van kosten, waardoor de CO2 eqv. uitstoot verlaagd en daarmee tot de laagste van de wereld behoort.

Nemen we het vastleggen van CO2 in de bodem mee in die berekening, dan leggen Pure Graze bedrijven meer vast dan ze uitstoten, door het unieke beweidingsmanagement.

Penge betyder noget! Det viser, hvad du er værd, hvad dit arbejde er værd.

Daarom hoort jou inkomen in de boekhouding als allereerste kostenpost te staan en niet als sluitpost. Jij bent geen sluitpost! Jij bent de reden dat al die andere bedrijven die in jouw boekhouding staan hun geld krijgen! Jouw inkomen hoort op numero uno!

Giv dig selv en passende belønning først. Resten af ​​omsætningen er fordelt på de øvrige poster.

Det er iværksætteri.

Betal først dig selv og drev din virksomhed med resten.

Tror du det er umuligt? Kurset "Business Management" giver dig alle værktøjerne til succesfuldt at anvende dette princip. Du bestiller den i vores webshop.

De cursus maakt ook onderdeel uit van de cursus “Natuur Inclusieve Landbouw” waarin je nog veel meer tools aangereikt krijgt om je bedrijf echt klaar te maken voor de toekomst. Met een lage kostprijs/kg melk, een lage investeringsbehoefte, een lage werkdruk en een goed rendement.

 

Held og lykke!

Ado Bloemendal