De deelnemers aan de Pure Graze Beweidingscursus 2021 zijn fanatieke weiders. Toen ze begonnen in maart was er toch wel enige scepsis, maar ze gingen er voor!

Deltagerne følger onlinekurset med en præsentation, et power point og baggrundsinformation i PDF. Whatsapp -gruppen, de interaktive webinarer og praktiske møder er en værdifuld tilføjelse til dette.

Formålet med Pure Graze er at sikre, at deltagerne får succes med deres græsning.

Hos Pure Graze betyder succes: At deltageren har flere penge og tid tilovers. Tjen mere, få mere likviditet og have mere fritid.

Tussen de deelnemers en hun bedrijven zitten behoorlijke verschillen. Dit blijkt een groot voordeel, omdat door de variatie in bedrijven de basis van beweiding; plantengroei en plantgedrag kunnen belichten.

Verschillende deelnemers hebben de bedrijfsvoering behoorlijk geautomatiseerd, variërend van automatische voedering tot robot-melken. Gaandeweg echter komen deelnemers erachter dat voor een succesvolle beweiding kuddegedrag van essentieel belang is voor een goede groenvoeropname, wat essentieel is voor het vergroten van de ETW (Eigen Toegevoegde Waarde).

Doel is immers een zo laag mogelijke kostprijs en die realiseren we door schakels weg te nemen tussen koe en groenvoer. Tegelijkertijd willen we ook een verlichting van de arbeidsdruk die we realiseren door de koeien voor ons te laten werken en niet wij voor de koeien.

Nogle deltagere fik tanker om denne automatisering. Dels fordi det ikke gav den arbejdslettelse, de regnede med, men også fordi det fører til en højere kostpris og forhindrer fleksibiliteten i forretningsdriften, hvilket gør det svært at opnå omkostningsreduktion.

Besparingen op krachtvoer hebben verschillende deelnemers gerealiseerd; ze staan er versteld van hoeveel melkkoeien kunnen geven van groenvoer.

En besparelse på 5 kg/ko/dag på kraftfoder synes let at kunne opnås.

Op 100 koeien is dat 500 kg/dag, 3.500 kg/week, 182.000 kg/jaar X € 25,00/100 kg =
€ 45.500 besparing per jaar aan krachtvoer.